hear the sound of the waves and relaxe

Widzimy się niebawem

Kalifornijskie klimaty i kolorowa oaza po słonecznej stronie życia. Restauracja Mavericks - położona w samym centrum Krakowa, 5 minut od dworca głównego, rzut beretem od Starego Miasta - wysyła śmiałe zaproszenie. Daj się ponieść kulinarnej fali w rytmie dźwięków lata i słonecznych plaż.

Kuchnia Mavericks obiecuje dania w stylu kalifornijskim z azjatyckimi, meksykańskimi i europejskimi wpływami. W menu znajdziesz takie specjały jak: Mavericks burger czy Surf 'n' Turf. Krótko mówiąc: kreatywna kuchnia kalifornijska i pełne przygód doznania kulinarne. Towarzyszy jej bogaty wybór win oraz unikatowy design restauracji, łączący drewno, wyraziste kolory oraz industrialny szyk mosiądzu i stali.

life is better in flip flops

Menu

Przystawki & Zupy

  • KREM DYNIOWY Z CURRY 20zł
  • TUŃCZYK TATAKI 49zł
  • GRILLOWANE KREWETKI TYGRYSIE 42zł
  • FOCACCIA Z AVOCADO 26zł

Ulubione dania

  • CAESAR CALIFORNIA 29zł
  • ...grillowany kurczak 35zł
  • ...grillowane krewetki 35zł
  • FOCACCIA Z WOLNO PIECZONĄ WOŁOWINĄ 32zł
  • CLUB SANDWICH 32zł
  • BURGER MAVERICKS 36zł

Dania główne

  • WEGAŃSKA POKE BOWL 29zł
  • PIKANTNA POKE BOWL Z ŁOSOSIEM 35zł
  • SANDACZ Z POLENTĄ WARZYWNĄ 45zł
  • POLĘDWICZKA Z PURÉE BATATOWYM 39zł
  • ROSTBEF 77zł
  • RIBEYE 83zł
  • SURF ‘N’ TURF 145zł

Dodatki

  • FRYTKI KLASYCZNE 11zł
  • FRYTKI Z BATATÓW 13zł
  • BATAT PIECZONY Z SEREM FETA 14zł
  • CUKINIA DUSZONA 16zł
  • SAŁATKA MAVERICKS 12zł

Desery

  • BROWNIE CZEKOLADOWE 18zł
  • CIASTO BANANOWE 21zł
  • SORBETY 18zł

Napoje

Białe wino na butelki

  • CHARDONNAY100zł
  • Canyon Road, USA
  • PINOT GRIGIO100zł
  • Canyon Road, USA
  • PINOT GRIGIO 130zł
  • Mirassou, USA
  • CHARDONNAY 265zł
  • Ghost Pines, USA

Czerwone wino na butelki

  • CABERNET SAUVIGNON100zł
  • Canyon Road, USA
  • ZINFANDEL149zł
  • Mega Zin, USA
  • WHITE ZINFANDEL Rosé100zł
  • Canyon Road, USA
  • MERLOT 130zł
  • Mirassou, USA
  • PINOT NOIR 225zł
  • Edna Valley, USA
  • CABERNET SAUVIGNON265zł
  • Louis M. Martini, USA